top of page
achtergrond_quote_header-13.jpg

Organiseren vanuit beweging

Om een organisatie in beweging goed in beeld te krijgen zijn het in kaart brengen van de relaties tussen de verschillende onderdelen van essentieel belang.


Vanuit een goede strategie worden de juiste activiteiten ontplooit en leiden tot projecten en allerlei andere initiatieven. Vaak zijn ze, zeker in grotere organisaties, moeilijk te herleiden. Waarom doen we dit? Hoe draagt dit bij? Door deze te koppelen aan bijvoorbeeld een OKR (objective key result) framework ontstaat er inzicht. Echter in een grotere omgeving is het meten daarop in relatie tot welke mensen wat aan het doen zijn steeds ingewikkelder. Kunstmatige intelligentie kan hier mee helpen mits goed ingericht. Het laat de relaties zijn tussen de verschillende onderdelen en de relatie tot de overkoepelende doestelling.

Essentieel zijn de juiste mensen op de juiste plek. Dit mens kapitaal zou eigenlijk op de balans van elk bedrijf moeten staan. Om dit te doen moeten we een beeld hebben wat de waarde is ten opzichte van de eerste genoemde strategie. Maar ook wat het ontwikkelpotentieel is van de betreffende groep mensen. Tot welk innovatievermogen leidt een bepaalde ontwikkel behoefte van een medewerker? Hoe gaat de organisatie de verandering harnassen dat het leidt tot de transitie en transformatie naar meer ecologie?


In een tijd waar creatief potentieel naast krachtige procesvormen als design thinking en de opkomst van krachtige technologieën een grote stap voorwaarts kan betekenen is het zaak dit potentieel te vangen en te betrekken in de ontwikkeling van mens & organisatie. Te veel zien we een innovatieafdeling die de innovatie voor de hele organisatie van 50k mensen doet. Iedereen kan innoveren op zijn/haar eigen manier en moet daar dan ook in gefaciliteerd worden. Technologie als kunstmatige intelligentie verbindt, geeft beeld en laat uit voeren.


Ben jij met je organisatie binnen onderwijs, mkb/groot bedrijf of ecosysteem toe aan het inclusief maken van het innovatie vermogen gekoppeld aan een gezamenlijk strategie?
Meer informatie? hello@theupgradesociety.com mail ons en we komen graag met je in gesprek.82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page